Een vrijstaande villa in Zwaag

Deze moderne vrijstaande villa heeft, door zijn ruime afmetingen, vele mogelijkheden. Maar hoe maak je het gezellig en sfeervol? Dat was de prangende vraag van mijn opdrachtgevers. Aangezien er een aantal prachtige antieke meubelstukken in dit huis staan, heb ik daar met het interieurontwerp uiteraard rekening mee gehouden. Het is een ontwerp geworden met rustige kleuren en een mooie mix van klassieke en moderne elementen.

De imposante 5 meter hoge hal heeft een mooie upgrade gekregen, door de kozijnen van de glazen pui, in een antracietkleur te schilderen. Het gigantische moderne kunstwerk, trekt direct de aandacht bij binnenkomst. Als je de kamer binnenloopt, zie je dat de architect van deze villa een prachtig ontwerp heeft gemaakt. Met het hoge schuine dak en het niveauverschil tussen eetkamer en woonkamer, wordt het een heerlijk leefbaar huis.

De bank in de zithoek is groot, comfortabel en heeft een modern/industriële uitstraling. De donkergrijze ribfluwelen stof geeft hem weer een klassieke touch. De twee zwarte kasten achter de zithoek, zijn modern door de strakke vormgeving. De lijsten op de deuren, geven het weer een klassieke twist.

Naast de zithoek is nog een zijkamer, die als werkkamer is ingericht. Het antieke bureau staat midden in de ruimte, zodat er contact met het leefgedeelte blijft. Op de achterwand zit een behang van Eijffinger in een bijpassende kleur en met een goudkleurig patroontje erin. Dit geeft weer mooi de link tussen klassiek en modern. Samen met de denim look In Betweens en het blauwe gestoffeerde stoeltje, is hier een fijne intieme sfeer gecreëerd.

De houten eettafel is een kwartslag gedraaid, omdat dat beter in de ruimte voegt. Met de cognac leren eetkamerstoelen geeft dit warmte aan de eetkamer met zijn antraciet stenen vloer. De antieke klok heeft een ere plek gekregen in de ruimte. In het plan heb ik ook advies gegeven voor nieuwe verlichting. Dit is op het moment van fotograferen nog niet gerealiseerd, maar staat zeker nog op de planning.

Stijl: een mix van Klassiek | Modern en Industrieel

  • Verfkleuren:
  • Basiskleur: Sandy Beach – Flexa
  • Wandkleur: Trout Grey – Histor
  • Kozijnen entree: Antraciet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *