Een jaren-30 woning in Hoorn

Als een van je beste vrienden gaat verhuizen, dan is een interieurplan maken best een uitdaging. Aan de ene kant weet je precies wat ze willen, maar aan de andere kant wil je ze ook eens iets anders laten zien dan ze gewend zijn. In eerste instantie heb ik 2 persoonlijke moodboards gemaakt. Zodat ze een keuze qua stijl en kleur konden maken. En dan begint de zoektocht en het denkwerk. Zoeken naar de perfecte indeling, de juiste kleuren en de bijpassende beelden voor het moodboard.

Een paar maanden geleden mocht ik ze het plan presenteren en wat waren ze enthousiast. “Grote kans dat we alles zo overnemen”, was hun reactie. Inmiddels zijn ze verhuisd en zie hier het resultaat!

 

Als je het huis binnenkomt door de typische jaren-30 deur, valt direct de bijzondere tegelvloer op met de authentieke vloertegeltjes van Winckelmans, die het uitgangspunt zijn geweest voor het kleurenpalet. Zo is de lambrisering in een zwart/bruin tint geverfd en de traptreden in een terra kleur. Het traphekje is nog in de maak op het moment van fotograferen, maar wordt geheel in stijl herplaatst.

In de woonkamer met open keuken lag al een prachtige houten visgraat vloer. Dit is een perfecte basis voor de sfeer die ze voor ogen hadden. Bij binnenkomst valt je oog direct op de megagrote behangcirkel van KEK-Amsterdam. Om deze er mooi uit te laten springen, heeft de achtergrond een warmbruine kleur gekregen. Verschillende design stoelen o.a. van Gispen en Ahrend staan om de ruime zwarte eettafel heen. Allen in de verbindende kleuren zwart en hout. De openslaande deuren zijn zwart geschilderd, wat op zich al een hele metamorfose was!

De zwarte keuken met zwart marmeren werkblad, is echt een cadeautje in dit huis. Maar het was in combinatie met de witte achterwand een erg hard contrast. Vandaar dat er nu een mooie grijsgroene kleur op de wand zit, die het geheel wat ‘zachter’ doet ogen. Er is bewust voor gekozen dat de afzuigkap en de koof in de grijsgroene kleur zijn mee geschilderd. Zo is het niet zo’n witte ‘bult’ en het valt het mooi weg in de achterwand. Het oude familieportret en de industriële trolley, geven de keuken een speelse twist.

In de zithoek staat een grote 4-zitsbank van mooi donkerbruin leer (maar liefst 280cm lang!). Juist als je niet zo’n hele ruime woonkamer hebt, kun je prima een grote bank neer zetten. Een paar grote items geven namelijk veel meer rust, dan meerdere kleine bij elkaar. Op de wand achter de bank zit een behang van Eijffinger, dat net een grove linnen stof lijkt, met kreukels en al! De zandkleur straalt rust uit en sluit mooi aan bij het natuurlijke kleurenpalet.

Tegenover de bank staan 2 Lundia kasten, die in hun vorige huis apart van elkaar stonden. Hier staan ze gebroederlijk naast elkaar, waardoor je ook weer een groot gebaar maakt en het een rustig geheel wordt.

Ook voor de slaapkamer hebben we samen naar de kleuren en materialen gekeken. Het terra-kleurige behang met de palmbladeren (ook van Eijffinger) matcht perfect bij de velours gordijnen en als tegenhanger zijn de kastdeuren antraciet geschilderd. De cognac leren handgrepen, geven de deuren weer een speelse en stoere twist! De nieuwe grijsbruine vloerbedekking is een mooie rustige basis voor deze slaapkamer.

Al met al is het een prachtig huis geworden, met stoere en natuurlijke materialen en meubelen, die het huis een heel persoonlijke sfeer geven. Ik beschouw het dan ook als een groot compliment, dat mijn interieurplan tot in de kleinste details is uitgevoerd. Uiteraard zijn niet al mijn product-voorstellen ook daadwerkelijk aangeschaft. Maar ze hadden wel een goede leidraad om het shoppen te vergemakkelijken en hun keuzes te maken.

 

Stijl: Industrieel/basic met een vintage twist

  • Verfkleuren:
  • GN 113-13 Kokos – Gamma (wit tint)
  • GN 113-01 Dropjes – Gamma (zwart/bruin)
  • GN 061-07 Optimaal – Gamma (grijsgroen)
  • GN 085-02 Blokhut – Gamma (warmbruin)