‘Dutch Road Trip’ deel 3

In mijn vorige 2 blogs heb je kunnen lezen, waardoor ik geïnspireerd ben geraakt op onze vakantie in Friesland en Twente. In dit 3e en laatste blog neem ik jullie mee naar het zuiden: Sittard…… here we come!

    

Onze laatste week verblijven we in B&B “het Kloppend Hart”, gerund door de twee liefste en meest gastvrije B&B-eigenaren ooit. Bij de oude stadsboerderij staat een yurt en er is een ruim bijgebouw ingericht als B&B. Er lopen 7 prachtige katten en 2 konijnen rond, waardoor het heel huiselijk en aangenaam voelt. Het centrum ligt op een kwartiertje lopen, dus prima te doen.

De yurt heeft een prachtige kleurrijke toegangsdeur, het lijkt wel een kunstwerk! Het zou mij niets verbazen als dit met de hand beschilderd is. Helaas was hij al volgeboekt, maar we mochten wel even om het hoekje kijken. En de deur maakte onze verwachtingen waar: helemaal in stijl ingericht. Stom genoeg had ik toen net niet m’n telefoon mee, dus alleen foto’s van de deur kunnen maken.

De eerste dag lopen we naar Sittard en kiezen een leuke stadswandeling uit. Zo zie je gelijk de highlights en leer je de stad een beetje kennen. Op de eerste foto zie je zomaar een doorkijkje in de stad, wat ik heel buitenlands vind aandoen. Zeker met die blauwe lucht op de achtergrond! Al wandelend langs de stadswal kwamen we deze houten deur tegen, met een geweldig graffiti portret. Graffiti heeft vaak niet zo’n goede naam, maar als je goed kijkt kun je echt mooie kunstwerken tegenkomen.

      

Wij zijn niet gelovig, maar houden ervan om op andere plekken kerken en begraafplaatsen te bezoeken. Al is het maar om een kaarsje aan te steken voor onze dierbaren. En zo belandden wij tijdens deze wandeling in de basiliek “Onze Lieve Vrouwe van Het Heilig Hart”. Nu hebben wij al heel wat kerken in het binnen- en buitenland gezien, maar deze spant toch echt de kroon. Wat een prachtig en rijk gedecoreerde kerk is dit! De kerk zit vol met tegels die gelovigen hebben laten maken met een wens of dankbetuiging, heel indrukwekkend. Deze basiliek is een van de fraaiste voorbeelden van neogotische stijl in Nederland. Zeer de moeite waard dus!

Er tegenover ligt een bijna even mooi gebouw, Mariapark genaamd. Dit pand werd gebouwd in de 19e eeuw en gebruikt als rust- en verblijfplaats voor pelgrims. Tegenwoordig kun je er bv trouwen of een tentoonstelling bezoeken. Die prachtige vloer trok direct mijn aandacht, de combinatie van het mozaïek patroon en de terra-tinten van het terrazzo zijn wonderschoon.

        

Ook in Limburg ontkom je natuurlijk niet aan de mooie natuur; het glooiende heuvellandschap, die frisgroene bossen en de kronkelende rivieren. Dus ook hier hebben we volop van genoten tijdens onze mooie wandelingen en fietstochten. De natuur heeft zoveel kleurschakeringen, verschillende structuren en vormen. Neem nu dat prachtige graanveld in combinatie met de groene heuvels en die zachtblauwe wolkenlucht, een inspirerend plaatje toch? Bovendien is de natuur niet alleen een geweldige inspiratiebron, maar is het ook nog eens goed voor lichaam en geest. Twee vliegen in een klap!

 

Op 1 van onze fietstochten kwamen we toevallig ook langs Valkenburg, waar zo’n 3 weken daarvoor die vreselijke overstroming was geweest. De natuur kan dus ook genadeloos zijn….. Zo triest om de gevolgen daarvan te zien. We voelden ons een beetje als ramptoeristen. Maar de ondernemers die weer open konden, waren wel heel blij dat ze weer klandizie hadden.

 

       

Als we dan op onze elektrische fietsen (jaja, die heuvels zijn best pittig hoor!) door Limburg fietsen en je hebt iemand naast je die nogal gek op bier is, tja, dan zal je vast wel begrijpen, dat we bij die Brand Brouwerij even op de remmen trappen. Hij een rondleiding en ’n proeverijtje en ik kan even op m’n gemak het oude, mooi ingerichte gebouw en de oude reclameborden bekijken. Voor ieder wat wils!

       

En dan zit ons weekje Limburg en onze hele vakantie erop. Maarrrr, niet voordat we richting huis nog even langs den Bosch rijden. Daar zit namelijk een design winkel, waar we al eens iets online hadden besteld. Dus die winkel, overigens in een prachtig oud garagepand, wilden we graag eens offline bekijken. Mister Design heet deze winkel (geen sponsoring hoor) en hij doet zijn naam eer aan. Want deze meneer heeft alle design merken in zijn showroom staan. Smikkelen en smullen dus! Helaas geen winkel om een impulsaankoop te doen, dus we moeten het nog maar even met de foto’s doen. En ons spaarpotje langzamerhand weer eens gaan vullen voor een prachtig stuk design. Die zwarte vloerlamp van Kartell, staat al op m’n verlanglijstje!

      

Met dit derde deel is mijn blog ‘Dutch Road Trip’ ten einde. Mijn mapje interieur- en kleurinspiratie is weer heerlijk gevuld en ik heb er al bij verschillende opdrachten profijt van gehad. Hopelijk heb ik jou er ook mee kunnen inspireren en heb jij er net als ik van genoten!

Liefs, Jolande

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *