‘Dutch Road Trip’ deel 2

In mijn vorige blog was ik zo enthousiast begonnen met schrijven over onze vakantie in Nederland, dat het een neverending story werd. Dus om het leesbaar te houden, heb ik het maar opgedeeld in 3 delen. Hierbij deel 2 van mijn ontdekkings- en inspiratiereis door Nederland.

Deze week trekken we verder naar Twente, Almelo is onze volgende bestemming. We overnachten deze week in een oude gevangenis, die is omgebouwd tot hotel. Echt een leuke accommodatie. Helaas waren er wat tegenslagen, waar ik maar beter niet over uit kan wijden hier…

Almelo zelf heeft voldoende horecagelegenheden, waar we veel gebruik van hebben gemaakt. Lees: van terras naar terras, haha! Het weer werkte ook mee gelukkig, want dat is natuurlijk altijd een risicootje in Nederland.

Op verkenning in Almelo wandelen we langs deze watertoren uit 1926. Wat is hier nu zo bijzonder aan? (kun je natuurlijk denken) Nou, hij staat middenin een woonwijk en met zijn 38 meter hoogte is dit echt een beeldbepalend gebouw voor de buurt.

Een buurtbewoner vertelde ons dat hij er al zijn hele leven tegenover woont en niet zo goed begrijpt waarom iedereen nou foto’s maakt van zo’n witte toren, haha. Maar de schoonheid zit voor mij in de strakke lijnen, de lange smalle ramen en de wit met zachtblauwe vlakken tegen die strakblauwe lucht. In één woord PRACHTIG!

Maar ook de natuur rondom Almelo is heel inspirerend. Een kunstwerk in Dalfsen, een grote kronkelige paddenstoel, een koe in de wei of de uitgestrektheid van het platteland met z’n imponerende wolkenluchten. Als je goed kijkt, zie je zoveel kleuren en structuren. Twente is voor ons dan ook echt één van de mooiste natuurgebieden van Nederland!

Natuurlijk gaan wij, als we op vakantie zijn, ook graag naar kringloopwinkels en rommelmarkten in de buurt. Net weer even anders dan de markten in de eigen omgeving. Wij kunnen daar echt een dagje uit van maken. Lekker struinen, onderhandelen en gelukkig worden van een pareltje voor een klein prijsje!

Zien jullie dat leuke schilderijtje links bovenin? Die hebben we in een kringloopwinkel in Almelo gevonden. Ik zag hem staan en wist gelijk dat hij prachtig zou kleuren op onze oudroze wand.

Die 3 schitterende gouden vogeltjes die ernaast hangen vonden we op een rommelmarkt. Net als die vette grote West-Germany vaas, maar liefst 38cm hoog en in ‘n prachtige oranje/rode kleur. De verkoper vroeg er € 10,- voor en ik bood € 5,-. (je kan het altijd proberen, toch?) Uiteindelijk zijn we uitgekomen op € 7,10, yeaaah! En kijk hem eens shinen op m’n marmeren tafeltje!

 

Als laatste wil ik jullie dit schattige kerkje nog laten zien. Hij staat in Het Stift, het kleinste dorpje van Twente heb ik begrepen. Hier staan een paar huizen, een restaurant en dit kleine kerkje. Binnenin de kerk schijnt de zon prachtig door de glas-in-lood ramen, waardoor er een mooi kleurig lijnenspel ontstaat. Dat is waar ik altijd op probeer te letten, de details, de lichtinval en de vormgeving. Het is ook een kwestie van de tijd ervoor nemen. Ga eens zitten op een bankje en laat de omgeving volledig op je inwerken. Je ziet dan veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Wat ik (als stadsmens) ook heel bijzonder vind om te ervaren hoe het is om door stilte te worden omgeven. Dat je in de natuur loopt en echt helemaal niets hoort, alleen jouw voetstappen…. geweldig!

Hiermee sluit ik deel 2 van mijn Dutch Road Trip-blog af. Nog 1 vakantieweek te gaan, dus binnenkort het laatste deel!

Liefs, Jolande

 

2 gedachten over “‘Dutch Road Trip’ deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *