‘Dutch Road Trip’ deel 1

 

Sommige mensen vragen mij wel eens: waar haal jij nu jouw inspiratie vandaan? Dat antwoord is heel simpel: door heel goed om mij heen te kijken en alle mooie beelden in mij op te nemen. Gelukkig heb ik altijd mijn mobieltje bij de hand om de meest bijzondere dingen te fotograferen. Want dat hoofd van mij is natuurlijk ook een keer vol!

Uiteraard slurp ik alle woonprogramma’s op als pap en surf ik internet af naar de laatste trends en snufjes. Eigenlijk ben ik iedere dag wel bezig met inspiratie opdoen en de vakantie is daar zeker een uitgelezen moment voor. Want op vakantie is mijn hoofd zo goed als leeg en sta ik open voor al het moois wat er op mijn pad komt. Of dat nu een mooie wandeling in de natuur is, een museum, restaurant of een stadswandeling, overal is wel iets moois te zien!

In deze blog neem ik jullie mee langs de meest inspirerende plekken die ik tijdens onze laatste vakantie in Nederland ben tegengekomen. Kijk je mee?

Wij zijn echte Italië fans, maar dit jaar hebben we (i.v.m. de Coronaregels) ervoor gekozen om in Nederland te blijven. Drie keer een volle week in een andere streek, leek ons een leuke afwisseling. En dat was het ook, na iedere week heb je namelijk het gevoel weer opnieuw op vakantie te gaan!

 

 

 

 

 

We startten onze eerste week in Friesland op de minicamping Fraai in Haulerwijk in een Pipowagen, met alles erop en eraan. Een eigen douche/toilet en minikeuken, waren een welkome luxe. Ook aan de inrichting is veel aandacht besteed, het is namelijk superleuk aangekleed met vintage elementen.

Tijdens een stadswandeling in Steenwijk, staat de deur open van een opticien. De Jugendstil deuren met de originele geëtste ramen trekken direct mijn aandacht. Dan zie ik ook de prachtig gekleurde tegels, waarvan de kleurencombinatie mij fascineert. Dit komt vast wel weer eens van pas bij een kleuradvies. Het is ook zo bijzonder, dat dit al ruim een eeuw terug, door een architect bedacht is en dat het nu nog steeds oogverblindend mooi is!

 

Een paar dagen later lopen we in Leeuwarden bij toeval langs het Princessehof en zien dat er een tentoonstelling is over M.C. Escher, omdat dit museum zijn geboortehuis is. Als bewonderaars van Escher konden we hier natuurlijk niet voorbijlopen. Van dit soort verrassingen kan ik heel blij worden! Straatkunstenaar Leon Keer maakte een grote muurschildering in de kelder, geïnspireerd door Eschers werk ‘Hol en Bol’. De tentoonstelling is nog te zien t/m 31 dec. 2022.

 

De laatste dag in Friesland hebben we een halve dag rondgelopen in Villa Rams Woerthe en de prachtig omliggende tuin. Eerder zag je al de foto van de Jugendstil hal in Steenwijk (FYI: Jugendstil is de Duitse benaming, Art Nouveau de Franse benaming van deze bouwstijl)

In deze villa is alles, maar dan ook alles zo goed bewaard gebleven en/of in stijl gerestaureerd. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar de vormen, het materiaalgebruik, de rondingen, het kleurgebruik, alles klopt hier en is werkelijk adembenemend om te zien. Het kost mij dan ook moeite om maar een paar foto’s uit te kiezen….

Al schrijvende merk ik, dat ik veel te veel inspiratiemomenten heb gehad in deze 3 weken van onze zomervakantie. Dus, om deze blog nog een beetje leesbaar te houden, deel ik hem op in drieën. Binnenkort dus deel 2!

2 gedachten over “‘Dutch Road Trip’ deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *