Bed & Breakfast

Ruim een maand geleden werd ik verrast door mijn lief: hij had 2 overnachtingen geboekt bij een Bed & Breakfast. In deze Corona-tijd vind ik het soms best lastig om positief te blijven. Het gemis aan leuke uitjes, feestjes,  etentjes, concerten en vakantie, zijn geen groot drama. Maar soms is er zo’n gevoel van, wat is het leven saaaaaai!! Dus hij vond dat we maar weer eens iets leuks moesten gaan doen en vooral belangrijk: iets leuks om naar uit te kijken. Want zeg nou zelf, een beetje perspectief heb je af en toe toch gewoon nodig?! Want ook al zijn de deuren van de Horeca nog steeds gesloten, een andere omgeving doet wonderen.

En echt waar, het was een schot in de roos! We hebben al diverse B & B’s in binnen- en buitenland bezocht, maar deze spant de kroon. En dan heb ik het over de B & B ‘Slapen bij DKW’ in Oldebroek. Nog nooit van gehoord, maar daar is nu verandering in gekomen en nu voor jullie ook dus!

Vanaf Hoorn was het voor ons maar 5 kwartier rijden naar Oldebroek. En eerlijk gezegd was de weg ernaar toe niet erg opwindend, aangezien we door de polder reden en Oldebroek net buiten de polder ligt. Maar wel aan de rand van de Veluwe, wat uiteraard weer een hoop goedmaakt. Toen de navigatie ons vertelde dat de bestemming bereikt was, vielen onze monden wijd open en kwam er een grote glimlach op ons gezicht. Wat een prachtig pand, met een chique uitstraling en een allure waar je ‘U’ tegen zegt! Dat is nog eens fijn aankomen.

We zijn een beetje aan de vroege kant, maar toch maar aangebeld. De interieurverzorgster doet de statige deur open en we worden hartelijk ontvangen. Bij binnenkomst valt mij natuurlijk direct op, dat dit niet zomaar een B & B is. De lange gang is een fantastische entree, met zijn warme kleur op de wand en de leistenen vloer. Veelbelovend voor de verdere inrichting, ik sta dan ook te trappelen om verder te kijken. Het is gelukkig geen probleem dat we te vroeg zijn en we krijgen direct de sleutel van onze kamer ‘Black Truffle’.

De foto’s op de website waren al veelbelovend, maar in het echt is het nog mooier! De naam van onze kamer, ‘Black Truffle’ is ontleend aan de naam van de verfkleur die op de wanden zit. Dan kan ik gelijk even vertellen, dat de eigenaresse van deze B & B ook een woonwinkel runt, een paar honderd meter verderop in de straat. Daar wordt ook de verf van Pure & Original verkocht en zo ontstond het idee om alle vijf de kamers de naam van de verfkleuren te geven.

Kort nadat we onze bagage op de kamer hadden gebracht en vol verwondering alles hadden bekeken, kwam Jorian ons begroeten. Op z’n sokken en in z’n werkkloffie, gewoon lekker zichzelf, vertelt hij ons in het kort het verhaal achter Slapenbij-DKW, nadat hij ons iets te drinken had aangeboden. De eigenaresse is zijn schoonmoeder en hij runt deze B & B samen met zijn vriendin Julia. Hij werkt ook als hovenier (vandaar zijn kloffie) en Julia werkt ook nog in de woonwinkel. Ook Julia’s zus Wendy en broer Arjan werken in de winkel, een echt familiebedrijf dus! Maar daarover later meer, want ik mocht de eigenaresse zelf en Julia ook nog interviewen voor mijn blog.

Eerst even wat foto’s van onze kamer en de andere kamers. Want als ik Jorian vertel dat ik interieuradviezen geef, mag ik alle kamers bekijken. Je begrijpt dat ik mij dat geen twee keer laat vertellen natuurlijk!

De volgende ochtend worden we uitgerust wakker. Een goed bed mag natuurlijk niet ontbreken en daar is zeker niet op bezuinigd. Na een heerlijke regendouche, op naar het ontbijt. Waar wij altijd gek op zijn, erg naar uitkijken, maar ook kritisch op zijn. Wij zijn nu eenmaal lekkerbekken en houden van goed, vers en gezond eten. Maar ook hier alleen maar lof voor Jorian en Julia. Alles wat je je maar kan wensen, staat op tafel. Van verse jus d’orange, tot smoothie, eieren, pancakes, bolletjes, croissants, vers fruit, echt teveel om op te noemen. Dat gecombineerd met de gastvrijheid van Julia en Jorian, maakte het ontbijt tot een feestje. De basis voor de dag is gelegd en dat hadden we wel nodig ook. Op advies van Jorian hebben we namelijk een ‘Klompenpad’ wandeling van 14 km gedaan. Ook in de omgeving is het dus heerlijk vertoeven, zelfs in Coronatijd. Daarover gesproken; de restaurants zijn natuurlijk gesloten, maar gelukkig bezorgen ze wel. En met de grote gezamenlijke eetkamer en serre, is er ruimte genoeg om een lekker diner te nuttigen.

DE VERBOUWING

Het grove werk voor de verbouwing hebben ze laten doen. De inrichting en styling heeft moeder samen met haar 2 dochters, Julia en Wendy, gedaan. In eerste instantie wilden ze alleen maar schilderen en sauzen. Maar toen ze gingen breken, kwamen er prachtige oude balken en bakstenen muren tevoorschijn. Die moesten niet afgetimmerd worden, maar in ere hersteld worden! Dit huis heeft hen zoveel verrassingen gegeven, waardoor ze wel meer hebben gedaan, dan ze in eerste instantie van plan waren.

In kamer Tundra sloopten ze een wand weg en daar zaten gewoon 2 hele oude kasten achter! In een van die twee kasten hebben ze nu een badkamer gemaakt, zie eens hoe prachtig. De vorige bewoners waren de eerste gasten in de B&B en hebben nooit geweten dat dit achter die muur zat.

Het plafond in de woonkamer heeft een prachtig ornament en is heel mooi in dezelfde kleur als de muur geschilderd. Er zijn zo vaak mensen die twijfelen of ze het plafond mee willen schilderen, bang dat het te donker wordt. Maar het kantoor bijvoorbeeld (de deur staat altijd open) heeft een donkerblauw plafond. Ondanks dat dit geen mega grote ruimte is, voel je je toch niet opgesloten. Een echte aanrader dus!

In het hele pand is er gewerkt met Pure & Original verf. Er zijn 3 soorten: krijtverf, kalkverf met verschillende kleurnuances en de Marrakech met structuur. Die laatste moet je opbrengen met een spatel. Daar hoef je geen professional voor te zijn, juist het onregelmatige geeft de wand die Oosterse sfeer.

HET INTERV